I wish I was a punk rocker.

2008-10-28

And nobody's connecting the dots ...

Så skete det igen. Statsmagten slår endnu engang til mod Christiania. Idag udgjordes truslen af en ulovlig etage på et i øvrigt lovligt bestående hus, der for alt i verden med vold og magt skulle fjernes. Og vold og magt skal forstås helt bogstaveligt. Politiopbuddet har været ligefrem skræmmende stort. Ikke bare til selve nedpilningen af denne formastelige, ulovlige etage, men til de mange efterfølgende protester mod statens overgreb, som alle vidste ville komme.

Hvis man kigger på forsiden på Politiken.dk lige nu, er de to øverste artikler hhv. en boks om urolighederne på Christiania med massivt politiopbud og en artikel om politiets forsømmelse af helt basale politiopgaver som f.eks. at besvare og reagere på borgernes opkald.


Jamen, hvad sker der for systemets prioriteringer? Kan det virkelig passe, at det er vigtigere at bruge tusinder af mandskabstimer på at rive en etage af et hus på Christiania end noget så basalt som at besvare helt almindelige folks opkald og rykke ud til situationer, der truer almindelige borgeres sikkerhed? Er det virkelig så vigtigt at chikanere hippierne på fristaden, at man rask væk kan afsætte tusindvis af polititimer på det - timer, som der helt konkret er akut brug for til at udføre politiets kerneopgaver? Er det mon vigtigere for Hr. og Fru Danmark, at staten gør indhug i Christiania end at de kan få politihjælp mod overfald eller at forbrydelser kan blive opklaret?

Selvfølgelig er det ikke det!

Men hvorfor bruger politiet så ikke deres energi på at løse essentielle politiopgaver i stedet for at sætte alt ind på at bekæmpe ulovlige etager på fristeder? Svaret er lige så enkelt, som det er ubehageligt. Fordi politiets prioriteringer ikke sættes af befolkningens ønsker, men af politikere, der har økonomiske og ideologiske interesser i at lukke Christiania, som gør, at de gerne lader hånt om almindelige borgeres helt basale behov ...

Ingen kommentarer: