I wish I was a punk rocker.

2006-09-08

Hvor blev sommeren af?

Dumme Voldborg! Hvor har du gjort af min sommer? Nok var den lige vel hed og nok var jeg udmærket tilfreds, da der kom lidt regnvejr, men sommeren skal sgu da ikke slå direkte over i efterår midt i august? Den skal sådan lige så langsomt køle af og ebbe ud med små tilbagefald til varmere vejr nu og da, før efteråret for alvor sætter ind henne sidst i september. Synes jeg. Men sådan skulle det åbenbart ikke være, og det må man vel affinde sig med ...

Nåmmen - de sidste par uger har budt på rigeligt at se til.

D. 25. tog jeg afsted på rustur med mit nye medicinhold. Af de ca. 550 mennesker, der starter på medicin, har man lavet ca. 20 hold, groft inddelt efter alder, og da yours truly ikke længere hører til de purunge er jeg altså kommet på det såkaldte "oldekolle-hold", hvilket tegner til at blive ganske interessant. Holdet spænder aldersmæssigt over sådan noget som 25-36 og til forskel fra de hold, der alene består af folk, der kommer lige fra gymnasiet, har folk på mit hold faktisk en "selvstændig" fortid og har nået at prøve at muligt forskelligt - vi har både fysioterapeuter, sergenter, maskinarbejdere, molekylærbiologer og tømrere på holdet. Nå, men vi tog altså afsted på rustur i en lille hytte lidt uden for Skælskør sammen med to andre hold, der var noget yngre end os. Rusturen var rigtig hyggelig og var godt planlagt - med den undtagelse, at hytten var alt, alt for lille til 62 mennesker, og jeg bryder mig personligt meget lidt om trange forhold. At vejret var dårligt, er selvfølgelig ikke rusvejledernes skyld (det er Voldborgs), men når hytten var så lille som den var, var det yderligere problematisk ikke at kunne være udenfor. Nok sagt om det. I det store og hele var det en rigtig god tur, som jeg er glad over at have været med på.

Jeg tog (sammen med otte andre) tidligere hjem fra rusturen - for mit vedkommende, fordi vi om torsdagen (d. 31.) skulle holde polterabend for min gode ven Kevin. Det blev en hyggelig dag med mere end en enkelt tår over tørsten. Dagen blev særligt begavet med fremragende marrokansk mad - det bedste lammekød, jeg nogensinde har smagt.

Mandag d. 4. startede jeg så på min første uge på medicinstudiet. Det har været hårdt at omlægge min døgnrytme fra udpræget B-menneskerytme (med søvn fra 04-12) til noget, der ligner en standardrytme, hvor jeg skal stå op ved 6-7-tiden hver morgen, men ud over bøvl med jetlag har det været en fantastisk uge. Studiet virker vildt spændende og indledtes da også med en fascinerende rundtur, hvor vi så faciliteterne. Mest bemærkelsesværdigt var nok den såkalte "våde studiesal", hvor der stod en række store plastikbaljer med formalinvæske i hvilke var nedlagt forskellige menneskedele, som man så kunne tage op og studere nærmere: én balje med arme, én med ben, én med hoveder, you get the point ... Det var en brat opvågning en sådan mandag morgen ;) Den våde studiesal supplementeres i øvrigt af en tilsvarende tør, hvor en lang række tørrede præparater er udstillet bag glas og forsynet med nåle og anatomiske forklaringer. Det forlyder sågar, at ét af præparaterne dér (en menneskelig overkrop inkl. hoved) er ingen ringere end PH himself. Jowjow ...

Torsdag blev det til et klinikbesøg, hvor jeg tilbragte en dag med at observere hverdagen på geriatrisk afdeling på Glostrup Sygehus. Det var virkeligt spændende at få indblik i en læges dagligdag, og jeg oplevede sågar at blive taget for læge en enkelt gang - ikke værst ;) Men lidt pinligt, når nu den rigtige læge kom lige bag mig. Og så fik jeg en fin lægekittel med hjem. Slet ikke dårligt.

Ellers har denne uge mestendels bestået af generel introduktion til studiet og faciliteterne, men i næste uge går vi i gang med de egentlige fag, og jeg glæder mig ret meget. Det skal blive spændende at komme i gang med det faglige.

Inden da skal jeg imidlertid i morgen (nu egtl. i dag) til bryllup - min gode ven, føromtalte Kevin, skal nemlig smedes i Hymens lænker med sine elskede Stine. Vi har været ude at købe fin tøj og om en tolv timers tid går det løs. Det bliver spændende. Nu må jeg sove.

1 kommentar:

Linda Nørgaard Framke sagde ...

Kaffeforbud i auditorier? Hvad har de gang i, jeg forstår dine udråbstegn!!